Eesti toidu kuu jätkub ka oktoobris

06/10/2018

Tagasi

Kuigi käes on oktoobrikuu, pole Eesti toidu kuu üritused siiski lõppenud. Sel nädalavahetusel toimub Eesti toidu pidu Tartu Lõunakeskuses ning 13. oktoobril tähistatakse lõikuspüha Eesti Põllumajandusmuuseumis.
Samuti ootavad Eesti Rahva Muuseum ja Maaeluministeerium inimesi osa võtma suurest toidupärandi kogumisvõistlusest “Minu pere sünnipäevalaud eile ja täna”. Lisainformatsiooni kogumisvõistluse kohta leiab lehelt www.eestitoit.ee
Tartu Lõunakeskuses toimub 6. oktoobril kolmandat korda Eesti toidu pidu, kus pakutakse head ja paremat nii maitsmiseks kui kaasa ostmiseks. Kohal on toidutootjad Võrumaalt, Peipsimaalt, Jõgevamaalt, Viljandimaalt, Valgamaalt, Pärnumaalt ja Tartumaalt. Eesti toidu pidu on kogupereüritus, kus kõlab mõnus simmanimuusika ja lastele on palju vahvaid tegevusi. Pidu korraldavad Lõunakeskus ja Taluturg.
13. oktoobril tehakse lõikuspüha raames Eesti Põllumajandusmuuseumis kokkuvõtteid Eesti toidu kuust ja põllumehe aastast. Töötoas õpitakse hapukapsa valmistamist, küpsetatakse rukkileiba muuseumi EV100 rukkipõllul kasvanud viljast ja tutvustatakse mahepõllumajandusliku linnaaiandusega tegelevat MTÜ-d Tartu Maheaed. Lisaks toimub maarahva omatoodangu sügislaat, rehepeks käsitsi ja masinaga ning lambapügamine.
Eesti toidu kuud tähistati esmakordselt 2015. aasta septembris, mil külastajaid oli 65 000. Külastajate arv on aastatega kasvanud ning viimased kolm aastat on külastajaid olnud hinnanguliselt 75 000. Toidukuu on osa müügiedenduskavast “Eesti toit 2015-2020”, mille alla kuulub Eesti toidu kuu, Eesti toidutee, aasta toidupiirkonna valimine ja avatud toidutööstuste nädal.


Raadio Rapla

Tre raadio Rapla

Current track
TITLE
ARTIST

Background